Kata Aluan KJMN

malek2

Assalamualaikum w.b.k.t

Alhamdulillah,bersyukur kita kehadrat Allah S.W.T diatas kewujudan portal JKR Johor ini. Secara tidak lansung, ia akan memudahkan pelbagai urusan pihak berkepentingan yang terdiri dari luaran dan dalaman jabatan untuk mendapatkan segala maklumat serta perkembangan terkini di semua rangkaian dalam Jabatan Kerja Raya Johor.

JKR Cawangan Kejuruteraan Mekanikal Negeri Johor atau ringkasnya JKR.CKMJ ,adalah satu dari cabang rangkaian tersebut .Peranan utama JKR.CKMJ adalah tertumpu kepada 'Pengurusan Kenderaan’ untuk semua kenderaan jabatan JKR Johor dan juga 'Pengurusan Perkhidmatan Bangunan’ yang melibatkan 'Penyenggaraan dan Menaiktaraf Sistem Perkhidmatan Mekanikal’ di pelbagai bangunan kerajaan serta 'Pengawasan dan Pemantauan Projek’ kerajaan yang terdiri dari projek berstatus negeri atau persekutuan di negeri Johor. Padamasa yang sama, JKR.CKMJ juga membantu semua organisasi di rangkaian JKR Johor dari aspek kenderaan serta peralatan mekanikal untuk majlis-majlis rasmi kerajaan.

JKR.CKMJ turut memberikan perkhidmatan nasihat teknikal kepada pelanggan yang memerlukan seperti membantu mengenal pasti status prestasi dan keselamatan kenderaan disamping memberikan maklumat terhadap status keboleh sediaan sistem perkhidmatan mekanikal sediaada di premis bangunan masing-masing demi memastikan tahap keselamatan adalah sentiasa berada dalam keadaan baik.

Semoga kehadiran laman portal JKR Johor ini berupaya menjadi pemangkin kepada semua warga kerjak hususnya JKR. CKMJ serta JKR Johor amnya, untuk menjadi pegawai kerajaan yang sentiasa komited, berusaha mempertingkatkan ilmu serta peka dengan perubahan dan perkembangan semasa yang dilaksanakan oleh jabatan atau kerajaan negeri. Adalah diharapkan, perkongsian bersama dalam portal ini akan memperkukuhkan kerjasama di seluruh rangkaian JKR Johor serta mampu bergerak sebagai satu organisasi yang membudayakan semangat kerja berpasukan yang tinggi bagi mencapai visi dan misi yang ditetapkan.Insya Allah. Amin.

Wassalamualaikumw.b.k..

Ir. Malik Bin Hisham
Ketua Jurutera Mekanikal Negeri
Cawangan Kejuruteraan Mekanikal
Jabatan Kerja Raya Johor

qr code laman web jkr johor

Jabatan Kerja Raya Negeri Johor Darul Ta'zim
Tingkat 4, Bangunan Dato' Abdul Rahman Andak, Kota Iskandar, Iskandar Puteri, 79582 Johor Darul Takzim
Telefon : 07-2666987/6988 | Faks : 07-2661623/1624 | E-mel : jkrjohor@johor.gov.my

Hakcipta Terpelihara © 2016 Laman Web Rasmi JKR Johor.
Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox dengan resolusi minima 1366 x 768 pixels. 

  • Tarikh Kemaskini: 30 April 2020.

     

FB Twitter Newsfeed Youtbe

Peralatan web