LAWATAN TEKNIKAL JKR NEGERI JOHOR KE JKR NEGERI TERENGGANU

“Pada tarikh 5 September 2023 hingga 7 September 2023, Jabatan Kerja Raya (JKR) negeri Johor dengan sukacitanya akan mengadakan lawatan teknikal ke JKR negeri Terengganu. Lawatan ini bertujuan untuk mendalami pengetahuan dan perkongsian pengalaman dalam bidang kejuruteraan sivil, khususnya berkaitan dengan infrastruktur jambatan angkat dan pembangunan di Pulau Poh.

Selama tempoh lawatan ini, wakil-wakil JKR negeri Johor akan menyertai sesi taklimat teknikal, pertukaran idea, dan lawatan lapangan ke lokasi-lokasi projek penting seperti jambatan angkat yang berprestij serta projek pembangunan di Pulau Poh. Lawatan ini juga akan menyediakan peluang untuk mempereratkan hubungan antara dua negeri dan memperluaskan perspektif teknikal.

Kami berharap bahawa lawatan ini akan memberikan manfaat yang besar dalam peningkatan pengetahuan, kemahiran, dan hubungan kerjasama antara JKR negeri Johor dan JKR negeri Terengganu dalam usaha untuk menyokong pembangunan kejuruteraan sivil yang lebih baik di Malaysia.

Youtube Channel : https://youtu.be/O2Tjvdayjyw?si=uTzoghAYXrLcI5ON